SLOVENSKA SUPERZVIJEZDA

Novi sukob Dončića: Tražio da se jedan navijač izbaci iz dvorane

Slovenac je utakmicu završio s 34 poena, osam skokova i devet asistencija, ali i sukobom s jednim navijačem, a onda i novinarom

Dončić: Na njegovim mečevima uvijek zanimljivo. PlatformaX

R. K.

25.1.2024

Slovenski reprezentativac Luka Dončić ubacio je više od trećine koševa Dalas Maveriksa, ali nije uspio odvesti tim do domaće pobjede protiv Finiksa.

Sansi su u sinoćnjem dvoboju slavili 132:109 i izjednačili svoj najduži ovosezonski niz pobjeda. 

Jučerašnja pobjeda u Dalasu bila im je sedma uzastopna.

Predvodio ih je Devin Buker (Booker) s 46 koševa i sedam skokova, koji je imao odgovor na sve ono što je s druge strane radio Dončić.

Slovenska superzvijezda NBA lige utakmicu je završila s 34 poena, osam skokova i devet asistencija, ali i sukobom s jednim navijačem, a onda i novinarom nakon utakmice.

Prvo sukob s navijačem, onda rasprava s novinarom Luke Dončića.

Dončić tvrdi da ga je cijeli susret vrijeđao jedan gostujući navijač, a nakon što mu se narugao na račun fizičkog izgleda i izdržljivosti, Slovenac je zatražio od zaštitara da ga izvedu iz dvorane.

Nakon utakmice se Dončić sukobio s jednim novinarom o istoj temi.

 - Znao sam da ćeš ti biti prvi koji će to istaknuti na društvenim mrežama. Ono što si napisao nije bilo jedino što se dogodilo. Neću reći šta mi je sve rekao, ali znao sam da ćeš ti biti prvi koji će to napraviti. Uvijek si prvi kad treba nešto loše o meni reći - rekao mu je Dončić.

 - Nije problem, samo si ti uvijek prvi kad o meni treba nešto loše reći. Sve je uredu. Taj navijač me psovao tokom cijelog prvog poluvremena. Nikad ne bih tražio da se navijača izbaci, oni plaćaju ulaznice, ali bilo mi je dosta – kazao je slovenski košarkaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.