ZMAJ ZA UGLEDNU MARCU

Musa: Imam četiri života u ove 24 godine, a on mi je najbolji prijatelj u Realu

On je kod mene svaki dan i puno govorimo o stvarima izvan košarke, rekao je Musa

Hezonja i Musa. Marca

E. Ć.

14.2.2024

Košarkaški reprezentativac BiH Džanan Muse dao je intervju za uglednu špansku Marcu

Kazao je kako je u svoje 24 godine ima četiri života. Prvi je onaj kada je sa 11 godina morao otići od kuće u Bihaću i preseliti se u Sarajevo. Drugi je odlazak u NBA. Treći povratak u Evropu, a četvrti otkako je stigao u Real Madrid.

Musa je uoči završnice Kupa Španije govorio da je za Real osvajanje jednako bitno kao i osvajanje lige. 

- Svaka utakmica je veoma važna. Svaki tim ima kvalitet, a iznenađenja se često dešavaju u Kupu. Mislim da je u Španiji jednako važno osvojiti Kup kao i ligu. Kup nikada nisam osvojio i to je izazov za mene.

Ovaj turnir je veoma poseban za nas jer smo ga prošle godine izgubili. Sada smo se spremili i nadamo se da će biti drugačije - rekao je Musa.

Naš košarkaš otkrio je da mu je najbolji prijatelj u Realu hrvatski reprezentativac Mario Hezonja.

- Da, imamo dobru hemiju jer pričamo istim jezikom. Imamo veoma dobar odnos. On je kod mene svaki dan i puno govorimo o stvarima izvan košarke. Sretan sam što sam u istom timu kao i on - kazao je Musa.

Musa je u Realu od ljeta 2022. godine. Ugovor ga za Madrid veže do 2025., a kako kaže još nije razgovarao s čelnicima "Kraljeva" o novom.

- Razgovaramo samo o ovoj sezoni, a tokom ljeta ćemo nastaviti dalje pregovarati. Trenutno sam fokusiran na Kup - naveo je on.

Ne krije sreću što ima mogućnost igrati za Real za koji je nastupao najbolji bh. košarkaš ikada Mirza Delibašić.

- Sretan sam ovdje u Madridu. Ovdje smo svi kao jedna porodica. Nikada ne znaš šta će se desiti u budućnosti. Nosim isti dres koji je nosio i Mirza Delibašić i to me čini veoma stretnim. Delibašić je najbolji košarkaš u historiji moje države. Imam veliko poštovanje prema njemu - poručio je Džanan Musa za Marcu.

Utakmica četvrtfinala Kupa Španije između Real Madrida i Mursije igra se sutra od 18:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.