NAKON ZVEZDE

Srbija "češlja" finansije beogradskih rivala: Inspekcija ušla i u prostorije Partizana

Osim poreske inspekcije, papire i finansije klubova "češlja" i budžetska inspekcija

Inspekcija češlja papire beogradskih velikana. Cedevita Olimpija / Kurir.rs

E. Ć.

20.2.2024

Poreska i budžetska inspekcija Srbije ušle su u beogradske klubove i "češljaju" papire Crvene zvezde i Partizana.

Ranije su se tokom dana iz Zvezde oglasili i naveli da su u klub ušle poreska i budžetska inspekcija, a sada "Telegraf.rs" piše da se isto dešava i u Partizanu.

Mnogo bure podignuto je oko finansija u ova dva kluba, naročito nakon finala Kupa Radivoja Koraća i izjave trenera Partizana Željka Obradovića.

- Od kada sam došao, priča se da je Partizan državni projekat. Veća laž nije izgovorena. Apelujem na ljude iz kluba da izađu sa podacima, da vidimo kako smo mi državni projekat. Ja sam kao trener osvojio mnogo trofej, ali u ABA mi je najdraži, jer znam u kakvim uslovima smo igrali - rekao je Obradović.

Poslije svega se oglasio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao kako ni Zvezda ni Partizan ne bi postojali bez podršle države.

Nakon reakcije Vučića, Zvezda je izašla u javnost sa finansijskim izvještajem prihoda. Nedugo zatim isto je uradio i Partizan.

Kako javlja "Telegraf.rs", poreska inspekcija "češlja" papire i finansije u periodu od 1. januara 2022. do 31. decembra 2023. godine.

Budžetska inspekcija će provjeriti sve papire od 1. juna 2022. godine do današnjeg datuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.