KVALIFIKACIJE ZA EP

Hezonja nedovoljan Hrvatima protiv Francuske: BiH dolazi paklen protivnik u Mejdan

Francuzi su proveli veći dio susreta u prednosti, koja je išla i do 15 poena razlike

Francuska: Velika pobjeda. FIBA

N. H.

23.2.2024

U drugom susretu kvalifikacione grupe u kojoj se nalazi reprezentacija BiH, košarkaši Francuske slavili su u protiv selekcije Hrvatske rezultatom 73:61. 

Francuska, protiv koje će BiH igrati u ponedjeljak, pokazala se kao više nego ozbiljan protivnik i nisu bez razloga postavljeni kao glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi.

Francuzi su proveli veći dio susreta u prednosti, koja je išla i do 15 poena razlike. 

Uspjeli su Hrvati vratiti neizvjesnost u meč u posljednjim minutama susreta, ali sve je to bilo nedovoljno, odnosno nisu koristili svoje prilike da zaista uvedu ovaj meč u pravi egal. 

Najefikasniji u redovima Francuske bio je Timoti Luvavu Kabaro (Timothe Luwawu-Cabarrot) sa 15 poena, dok su Matijas Lesor (Mathias Lessort), Geršon Jabusele (Guerschon Yabusele) i Metju Strazel (Matthew) također bili dvocifreni. 

Hrvatskim košarkašima nije pomogla ni zaista sjajna partija Marija Hezonje, koji je susret završio sa 22 poena, dok je Džalin Smit (Jaleen Smith) dodao 13. 

Podsjećamo, košarkaši BiH u ponedjeljak, 26. februara, dočekuju selekciju Francuske, dok će Hrvatska igrati protiv Kipra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.