NBA LIGA

Dončić se poigravao s Hjustonom, Lebron još nije za staro gvožđe

Borba za plej-in Zapadne konferencije nikad nije bila interesantnija

Dončić: Upisao 47 poena. AP

N. H.

1.4.2024

Košarkaši Dalas Maveriksa, predvođeni slovenskim košarkašem Lukom Dončićem, slavili su na gostovanju kod Hjuston Roketsa rezultatom 125:107. 

Hjuston je do ovog meča bio u nizu od 11 vezanih pobjeda, ali za Slovenca nisu imali rješenja, koji je susret završio sa 47 poena, 12 skokova i sedam asistencija. Dobru partiju odigrao je i Kajri Irving (Kyrie), koji je upisao 24 postignuta poena uz sedam asistencija. 

Rakete, koje se nalaze u borbi za 10. mjesto, posljednje koje vodi u plej-in, predvodio je Džabari Smit Džunior (Jabari Smith Jr.) s 28 ubačaja. 

Također, desetoplasirani Golden Stejt Voriorsi pobijedili su San Antonio Sparse 117:113, pa su se tako udaljili od "Raketa" dvije pobjede.

Također, vrijedi napomenuti i nevjerovatnu utakmicu Lebrona Džejmsa (James), koji je u trijumfu Los Anđeles Lejkersa upisao čak 40 poena. Iako ima 39 godina po njegovoj igri to se ne vidi. 

Lejkersi su slavili u "Barclays centru" protiv Bruklin Netsa 116:104.

Dobre utakmice odigrali su još Entoni Dejvis (Anthony Davis) sa 24 poena i 14 skokova, te Rui Hačimura (Hachimura) koji je također zabilježio dabl-dabl. 

Najefikasniji u redovima poraženih "Mrežica" bio je Kem Tomas (Cam Thomas) sa 30 poena.

Lejkersi su 9. na Zapadnoj konferenciji, pa im tako slijedi borba za ulazak u plej-of.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.