NBA LIGA

"Bosanskoj zvijeri" malo nedostajalo do historije, Sansi razbili Pelikanse

Osim našeg košarkaša sjajnu utakmicu odigrao je i Devin Buker

Nurkić: Završio sa po 19 poena i skokova. AP

N. H.

2.4.2024

Košarkaši Finiks Sansa slavili su protiv Nju Orleans Pelikansa rezultatom 124:111, a još jednu utakmicu za pamćenje odigrao je naš najbolji košarkaš, Jusuf Nurkić.

"Bosanska zvijer", kako ga mnogi zovu, susret je završio sa po 19 poena i skokova, dok je upisao i četiri asistencije, te dvije blokade. 

Nurkiću je malo nedostajalo da upiše svoju 11. utakmicu u karijeri, odnosno šestu od dolaska u Finiks, sa 20 ili više skokova. Također, nedostajali su mu po poen i skok da upiše svoju četvrtu utakmicu u karijeri sa 20 poena i 20 skokova na istom susretu, a što bi mu bila i prva od dolaska u ekipuz iz Arizone. 

Što se same utakmice tiče, Sansi su već u prvoj četvrtini napravili velikih 18 poena razlike, a koja je išla čak i do 27. Vrijedi napomenuti da ih je do pobjede, uz sjajnu partiju Nurkića, vodio i sjajni bek Devin Buker (Booker). 

Buker je susret završio sa 52 poena uz veoma efikasan šut iz igre (19/28) i devet asistencija. 

U redovima poražene ekipe istakao se Zajon Vilijamson (Zion Williamson) sa 30 ubačaja. 

Sansi su trenutno sedmi na Zapadu sa omjerom 44-31, dok su upravo Pelikansi na poziciji iznad, inače onoj koja vodi direktno u plej-of, sa pobjedom više u istom broju utakmica. Do kraja regularne sezone preostalo je da odigraju po sedam utakmica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.