POČETAK NBA PLEJ-OFA

Branioci titule krenuli furiozno: Lejkersi ponovo bez rješenja za Jokića

Nagetsi su fantastičnom trećom dionicom riješili utakmicu u svoju korist

Jokić je ponovo predvodio svoju ekipu do pobjede. PlatformaX

21.4.2024

Aktuleni branioci titule prvaka NBA lige Denver Nagetsi pobjedom su započeli svoj pohod ka odbrani tog uspjeha. U reprizi prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, ekipa iz Kolorada je pobijedila Los Anđeles Lejkerse 114:103 u prvoj utakmici prve runde Zapada.

Iako su Lejkersi mnogo bolje započeli utakmicu, u trećoj četvrtini se upalila mašina, predvođena srbijanskim centrom Nikolom Jokićem. Nju su riješili rezultatom 32:18 i otišli na, ispostavit će se, nedostižnu prednost za „Jezeraše“.

Jokić je ponovo predvodio svoju ekipu do pobjede, upisavši 32 ubačaja, 12 skokova i sedam asistencija, dok je Džamal Marej (Jammal Murray) dodao 22 poena, uz deset uspješnih asistencija.

Kod Lejkersa su se istakle zvijezde – Entoni Dejvis (Anthony Davis) i Lebron Džejms (James). Dejvis je utakmicu završio s 32 poena i 14 skokova, dok je Lebron upisao 27 poena, šest skokova i osam asistencija. Međutim, ostatak ekipe je zakazao i sigurno je da će biti potrebno više pomoći, ako planiraju proći u narednu rundu.

Naredna utakmica se igra u noći sa utorka na srijedu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.