NBA PLEJ-OF

Majami pobjedom izjednačio protiv Bostona, Oklahoma bolja od Pelikansa

Tajler Hiro je predvodio Majami sa 24 poena i 14 asistencija.

Detalj sa utakmice. AP

Di. R.

25.4.2024

Majami Hit je bez svoje prve zvijezde ostvario sjajnu pobjedu u "Gardenu", trijumfom od 111:101, i tako izjednačio rezultat u četvrtfinalnoj seriji Istoka na 1:1.

Ekipa Hita sjajno šutirala trojke

Ekipa Hita, igrajući bez povrijeđenog Džimija Batlera (Jimmy Butler), pružila je sjajno šutersko izdanje u kojem su pogodili čak 23 trojke iz 43 pokušaja u poređenju sa 12 od 32 koliko je imao Boston Seltiks.

Tajler Hiro (Tyler Herro) je predvodio Majami sa 24 poena i 14 asistencija. On je pogodio šest trojki, dok je Martin dodao pet trojki i ubacio 21 poen. Adebajo (Adebayo) je također završio sa 21 poenom dok je Jakez Džunior (Jaquez Jr.) ubacio 14, a Nikola Jovic 11 poena.

S druge strane, Boston je predvodio Džejlen Braun (Jaylen Brown) sa 33 poena, dok je Džejson Tejtum (Jayson Tatum) završio sa 28 ubačenih poena u porazu svoje ekipe.

- Izgubili smo loše u prvoj utakmici i svi su odgovorili večeras, i to je sve što možete tražiti od ovakve grupe momaka - rekao je Hiro nakon utakmice.

Najzanimljive trenutke ovog susreta pogledajte ovdje.

Oklahoma ima veliku prednost u seriji

U nešto kasnijem terminu košarkaši Oklahome pobijedili su Nju Orlins Pelikans rezultatom 124:92 na domaćem terenu, i sada imaju veliku prednost od 2-0 u seriji.

Šej Gildžes Aleksander (Shai Gilgeous-Alexander) je predvodio svoju ekipu sa 33 ubačena poena.

U ekipi Pelikansa se istakao Jonas Valančiunas (Valanciunas) sa 19 ubačenih poena i 7 skokova.

Aleksander je govorio koliko ova pobjeda znači njegovoj ekipi. 

- Unutar sedam utakmica serije, jednostavno moramo dan za danom ići i pokušati svaki dan biti bolji. Mislim da smo to večeras učinili. Definitivno smo imali bolji nastup nego što smo imali u prvoj utakmici, a to nam je cilj. Tako da ćemo to prihvatiti - rekao je Šej Gildžes Aleksander nakon utakmice.

Najzanimljive trenutke tog susreta pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.