NOGOMET

Janjoš za Avaz.ba: U Tuzli je pobijedio kolektiv, u nedjelju nas čeka pravi derbi

A. SOKOLOVIĆ

5.4.2017

Nogometaši Sarajeva danas su u Tuzli napravili veliki korak prema Evropi. Pobjeda od 2:0 nad Slobodom, donekle je popravila loš dojam sa starta drugog dijela Premijer lige i neočekivanog remija protiv Radnika (1:1). 

Kada smo kontaktirali na mobitel trenera bordo tima Mehmeda Janjoša, ekipa se upravo vratila na Butmir iz Tuzle.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, bili smo jaki na svim pozicijama i domaćim igračima nismo dozvolili da se razmašu. Pobjeda je sasvim zaslužena i izborena je nakon sjajne igre svih igrača 90 minuta - kaže Janjoš za Avaz.ba.

Navodi kako je očekivao tešku utakmicu, ali da je isto tako znao da će igrači pružiti daleko bolju igru nego protiv Radnika.

- Očekivao sam da budemo pravi. Vjerujem u ove momke i znam da će rezultati biti daleko bolji kako se bude bližio kraj prvenstava. Pohvalio bih i navijače, koji su bili naš 12. igrač. To su dokazali i ovoga puta. Hvala im - kaže popularni Čala.

Janjoš nije želio komentirati remi u Mostaru između Zrinjskog i Željezničara (0:0).

- Sarajevo gleda samo sebe, i ostali nas rezultati ne zanimaju. Nama je cilj da izborimo Evropu, a kada to osiguramo i ako nam se kojim slučajem ukaže prilika za nešto više, onda ćemo o tome razmišljati. Mogu kazati da se Premijer liga tek sada zakuhava i da ćemo imati zanimljivo prvenstvo do kraja - kaže Janjoš. 

Sarajevo u nedjelju očekuje nova utakmica, na Koševo dolazi lider Zrinjski.

- Bit će to pravi derbi. Očekujem da se navijačima predstavimo u još boljem izdanju. Nakon toga slijedi meč sa Željom na Grbavici, a očekuje nas i duel u Kupu BiH. Prave utakmice tek slijede, a mi smo spremni na sva iskušenja - kaže Janjoš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.