NOGOMET

Osporavani bh. igrač jedan od najvećih promašaja belgijskog kluba u historiji

Avaz.ba

28.7.2017

Što se dogodilo sa Tinom Svenom Sušićem? Igrač koji je godinama bio vođa Hajduka i uz to reprezentativac Bosne i Hercegovine, pokazao se kao najveći promašaj Genka u posljednjih nekoliko godina, piše sportsport.ba. 

Sušić je u slavni belgijski klub stigao kao veliko pojačanje. 

Po dolasku u Genk je ponekad i igrao, istina bez nekog učinka, ali dolaskom na klupu trenera Alberta Stuivenberga potpuno je pao u drugi plan i potom prebačen u B tim. I sam Sušić (25) je nezadovoljan svojim statusom i ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti Genk, međutim čini se kako ništa više sreće nema ni kada je u pitanju potraga za novim angažmanom. 

Za Sušića je bila zainteresovana Kasimpaša, koja se takmiči u turskoj Super ligi, ali cijeli je posao je propao. Turci su, prema nezvaničnim informacijama, prilikom medicinskih pregleda našli bh. fudbaleru problem sa koljenom, a iako se na dodatnim pregledima ispostavilo kako je potpuno zdrav, do transfera u konačnici nije došlo.

Ovaj prijelazni rok će zasigurno Sušiću biti jedan od najbitnijih u karijeri. Više ne smije pogriješiti s izborom kluba...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.