NOGOMET

Wenger nakon utakmice pričao o Kolašincu, te otkrio razlog zašto nije počeo utakmicu

Avaz.ba

6.8.2017

Arsenal je sezonu otvorio trofejem. Možda nije u pitanju Premier liga ili Liga prvaka, ali trofej je trofej.

U engleskom superkupu (Community Shield) bili su bolji od Chelseaja nakon uspješnijeg izvođenja jedanaesteraca (4:1) dok je u regularnom dijelu bilo 1:1.

Topnici su po prvi puta u historiji superkupa bolje izvodili penale nakon što su 1993. i 2003. gubili od Manchester Uniteda, dok se Chelsea ponovno nije proslavio u ovom takmičenju jer su izgubili četiri zadnja superkupa te su 2009. zadnji puta osvojili Community Shield.

Moses je zabio za vodstvo engleskih prvaka u 46. minuti, ali Sead Kolašinac se ukazao osam minuta prije kraja i izjednačio rezultat te poslao utakmicu na jedanaesterce. Bh. reprezentativac je u igru ušao u 33. minuti kada je zamijenio Mertesackera koji otišao s terena krvave glave.

"Inače igra na bočnoj poziciji, ali nisam htio s njime započeti zbog pritiska. Kada je ušao bio je izvanredan, a fizički je veoma jak," rekao je Wenger o Kolašincu.

Susret je obilježio i crveni karton koji je Pedro dobio u 80. minuti nakon oštrog starta nad Elnenyjem. Zanimljivo, između njegovog isključenja i gola Kolašinca prošlo je samo 82 sekunde, a posljednji crveni karton u engleskom superkupu pokazan je 2012. godine i to ponovno igraču Chelseaja - Branislavu Ivanoviću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.