NOGOMET

Perspektivni fudbaler Nedim Divjan u dresu Slavije

Avaz.ba

8.8.2017

Perspektivni fudbaler Nedim Divjan (19) iz Sarajeva, nakon odličnih rezultata i neprikosnovenog talenta, potpisao je ugovor sa Slavijom gdje će u predstojećoj sezoni nastaviti da briljira na travnjaku. 

Mladi Divjan fudbalom se bavi još od svoje sedme godine. Fudbalsku karijeru počeo je u Sarajevu, gdje je, tokom 12 godina treniranja, prošao sve selekcije. Valja istaći da je posljednje dvije sezone u Sarajevu završavao kao najbolji strijelac, što najbolje govori o njegovom talentu. 

Nakon Sarajeva, odlazi u Bosna Semu gdje niže isključivo uspjehe i također završava kao najbolji strijelac. Zatim svoju fudbalsku karijeru nastavlja u Olimpiku, da bi dobio priliku da svoj talent pokaže i u dresu Slavije što je ponosno prihvatio.

Iako će, kako kaže, biti teško biti u prvoj postavi, zbog odličnog igračkog kadra, mladi Sarajlija optimista je da će njegov talent i želja za dokazivanjem i ovaj put izaći na vidjelo. 

- Izborio sam se za ulaz u ekipu i prvih 18. Na meni će biti da se dokažem i upadnem u prvih jedanaest. Bit će teško budući da tu im dosta starijih ali i iskusnijih igrača, ali nastojat ću da dam svoj maksimum - kaže perspektivni Divjan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.