NOGOMET

Kvalifikacije za Rusiju | Velika pobjeda Njemačke u Češkoj, patnja Engleza na Malti

Piše: A. S.

1.9.2017

Večeras širom Evrope igrani su mečevi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u grupama C, E i F.

Još u toku dana, reprezentativci Crne Gore nadigrali su Kazahstan sa 3:0 i osvojili tri važna bodova na putu prema plasmanu u Rusiju.

U ostalim susretima ove grupe E, Danska je pobijedila Poljsku sa 4:0, dok je Rumunija odigrala protiv Armenije 1:0.  

Danci su deklasirali Poljake, koji su i pored poraza i dalje lideri grupe sa tri bodova prednosti u odnosu na Crnu Goru i Dansku.

Rumunija je ovom pobjedom (90. minuta Maksim (Maxim) zadržala kakve, takve šanse za plasman na Mundijal.


Rezultati by SofaScore

U grupi C u derbiju kola, Njemačka je dugo vodila sa 1:0 protiv Češke u gostima. Strijelac je bio Verner (Werner) u četvrtoj minuti, ali su Česi u finišu susreta preko Vladimira Daride (saigrač našeg Vedada Ibiševića u Herti, op.a.) uspjeli doći do izjednačenja.

No, to nije bilo dovoljno i za pobjedu. Igrač bajerna (Bayern) Mec Humels (Mats Hummels) u 88. minuti donio je pobjedu Njemačkoj. 

Sjeverna Irska je u drugom dijelu uspjela slomiti otpor San Marina i slaviti važnu pobjedu (3:0), dok je Norveška rutinski nadigrala Azerbejdžan sa 2:0, kojeg s klupe vodi Robert Prosinečki.  

Rezultati by SofaScore

U grupi C u derbiju kola, Njemačka je dugo vodila sa 1:0 protiv Češke u gostima. Strijelac je bio Verner (Werner) u četvrtoj minuti, ali su Česi u finišu susreta preko Vladimira Daride (saigrač našeg Vedada Ibiševića u Herti, op.a.) uspjeli doći do izjednačenja. No, to nije bilo dovoljno i za pobjedu. Igrač Bajerna (Bayern) Mec Humels (Mats Hummels) u 88. minuti donio je pobjedu Njemačkoj. Sjeverna Irska je u drugom dijelu uspjela slomiti otpor San Marina i slaviti važnu pobjedu (3:0), dok je Norveška rutinski nadigrala Azerbejdžan sa 2:0, kojeg s klupe vodi Robert Prosinečki. .

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.