NOGOMET

Baždarević za Avaz.ba progovorio o povredi Miralema Pjanića

Piše: Aldin Tiro

28.9.2017

Kao grom iz vedra neba odjeknula je danas vijest da će veznjak Juventusa i naše reprezentacije Miralem Pjanić propustiti ključnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Belgije na Grbavici. 

Podsjećamo, susret je na rasporedu 7. oktobra, a Pjanić sinoć na zagrijavanju pred utakmicu Lige prvaka protiv Olimpiakosa osjetio bol u mišiću i zbog toga nije ni igrao.

Ipak, kako smo saznali danas, naš reprezentativac će zbog te povrede pauzirati najmanje četiri sedmice, što u prijevodu znači da neće biti na raspolaganju Mehmedu Baždareviću za utakmicu sa Belgijom.

Baždarević je za Avaz.ba kazao kako trenutno ide kod doktora  da vidi kakve su prve prognoze u vezi povrede Pjanića.

- Nemam potvrde da neće moći igrati četiri sedmice, ali čim se priča o tome, znači da nešto ima. Nadam se samo da neće biti ozbiljno, kako pišu neki mediji, ali ako bude, onda ćemo pronaći alternativu za Pjanića.

Selektor je naglasio kako će biti teško zamijeniti Pjanića, ali se nada da će njegov izostanak biti dodatni motiv ostalim reprezentativcima.

- Moramo biti svjesni da je Miralema Pjanića veoma teško zamijeniti, ali šta je tu je. Šta god da bude, moramo vjerovati i učiniti sve da dođemo do pobjede. To samo može da nam bude dodatna motivacija, ali još jednom, ne potvrđujem ništa dok ne budem znao zvanično sve - zaključio je Baždarević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.