NOGOMET

Sergej Jakirović, bivši reprezentativac BiH, za Avaz.ba: Hrvatska će osvetiti “Zmajeve” i izbaciti Grčku

Jakirović u dresu CSKA u duelu protiv Barbareza

Piše: A. SOKOLOVIĆ

9.11.2017

Sergej Jakirović, bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je igrao u veznom redu “Zmajeva” dok je selektor bio Blaž Slišković, trenutno sa uspjehom radi kao trener hrvatskog drugoligaša NK Sesvete. 

Jakirović je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača bugarskog CSKA iz Sofije, što je prepoznao Baka i dodijelio mu pozivnicu za reprezentaciju BiH.


Bez primljenog gola

Trenutno je jedan od perspektivnijih trenera u Hrvatskoj, a za Avaz.ba komentirao je večerašnji okršaj u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, u kojem Hrvatska i Grčka traže jednu vizu za Mundijal.  

- Očekujem da Hrvatska osveti moje “Zmajeve”. Večeras se nadam pobjedi Hrvatske bez primljenog gola. Grci su pokazali u ovim kvalifikacija da su tvrd orah. BiH ih u dva susreta nijednom nije pobijedila, dok je Belgija u jednom susretu u Briselu jedva izvukla bod golom u finišu susreta. Za večeras je bitno da Hrvatska pobijedi bez primljenog gola, što bi bilo dovoljno da se u revanšu izbori prolaz – kaže Jakirović.  

Odlični odnos s Dalićem 

Bivši član “Zmajeva” u odličnim je odnosima sa selektorom Hrvatske Zlatkom Dalićem, koji je Jakiroviću bio trener dok je naš as igrao u Rijeci. 

- Dalić je jako dobar trener, voli napadački nogomet. Dok sam kod njega bio u Rijeci, uvjerio sam se u to. Sada ima bolje igrače, a utakmica u Ukrajini je pokazala da ima kvalitet i znanje, dobio je na hemiji i vidim da su igrači zadovoljni s njim – kaže Jakirović. 



On je komentirao i ishode ostalih susreta baraža za Mundijal:

Sjeverna Irska - Švicarska

- Očekujem da tu Švicarci lagano prođu. Sjeverna Irska je, prema mom mišljenju, bila najpoželjniji rival u ovom baražu. Volio bih da Švicarci prođu dalje zbog Sarajlije, selektora Vladimira Petrovića – kaže Jakirović.

Italija - Švedska  

- To će biti zanimljiva dva duela. Italijani su bliži prolazu. Procentualno, kazao bih da su šanse Italije za prolaz 55, a Švedske 45 posto – smatra Jakirović.

Danska – Republika Irska

- Danska - Irska je za mene najzanimljiviji dvoboj. U Ćirinom stilu bih kazao da Irci imaju velika mu.. i da su uvijek bili tvrd orah. Uostalom, i BiH su u baražu izbacili u prošlom baražu za Euro. Ovdje dajem tvrdih 50-50 posto šansi za plasman u Rusiju – kaže Jakirović za naš portal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.