NOGOMET

Čelzi rutinski protiv Hadersfilda, Barnli savladao Stouk i ušao u „Top 4“

AFP

Piše: N. Kr.

12.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Sa večerašnje tri utakmice otvoreno je 17. kolo engleskog Premijeršipa. Uzbuđenja nije manjkalo, a centralni meč bio je između Hadersfilda i Čelzija. 

„Plavci“ su slavili rutinsku pobjedu (3:1) sa kojom su se vratili na pobjednički kolosijek nakon poraza u posljednjem kolu protiv Mančester junajteda te su se izjednačili na drugoj poziciji sa ekipom Žoze Murinja (Jose Mourinha), ali imaju i utakmicu više od „Crvenih đavola“.

Čelzi je u vodstvo protiv Hadersfilda došao u 23. minuti preko Bakajoka (Bakayoko) da bi Vilijan (Willian) u 43. minuti poduplao vodstvo ekipe Antonija Kontea (Conte).

U nastavku, Čelzi je postigao još jedan pogodak i tako potvrdio tri boda. Pedro je u 50. minuti pogodio za visokih 3:0, ali do kraja susreta Hadersfild je uspio postići utješni pogodak preko Depojtra (Depoitre) za konačnih 3:1. U narednom kolu Čelzi će dočekati Sautempton dok će Hadersfild u goste Votfordu.

Kristal Palas je nakon velikog preokreta protiv Votforda u posljednjim trenucima utakmice došao do velika tri boda. Žanma (Janmaat) je doveo goste u vodstvo u trećoj minuti i imali su tri boda "u džepu" sve do 89. minute kada je Sako poravnao rezultat. Selhurst park je "eksplodirao" u 92. minuti kada je Mekartur (McArthur) pogodio za veliku pobjedu Palasa u borbi za opstanak, a ujedno su i .

Barnli je na svom Turf moru upisao minimalnu pobjedu protiv Stouka i tako nastavio sa odličnim igrama ove sezone. Gol odluke postigao je Barns (Barnes) u 89. minuti. Sa ovom pobjedom ekipa Barnlija skočila je na visoku četvrtu poziciju sa 31. osvojenim bodom.

Pogledajte sažetke utakmica te tabelu engleskog Premijeršipa:


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.