NOGOMET

Rivaldo: Da igram, borio bih se s Mesijem i Ronaldom za titulu najboljeg

( Printscreen)

Avaz.ba

20.12.2017

Nekada najbolji fudbaler svijeta Brazilac Rivaldo izjavio je da je igrao na istom nivou kao što to danas rade Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Lionel Mesi (Messi).

Dobitnik Zlatne lopte 1999. godine smatra da je igrao u vrijeme boljih igrača i većih imena u svjetskom fudbalu, a da se danas sve vrti oko prve zvijezde Reala, odnosno Barcelone, prenose agencije.

- Imao bih više od jedne Zlatne lopte da igram u ovoj eri. U najboljim godinama bio bih najbolji igrač svijeta više puta. Ronaldo i Mesi su veoma dobri, jasno je to, ali hoću da kažem da bih se borio s njima za naslov najboljeg. U moje vrijeme bilo je kvalitetnijih igrača, a danas se priča samo o Ronaldu i Mesiju, možda malo i o Nejmaru (Neymar) - rekao je Rivaldo za španski As.

Rivaldo je tokom karijere najdublji trag ostavio u Barceloni u periodu od 1997. do 2002. godine, kada je proglašen za najboljeg fudbalera svijeta poslije dvije titule Primere.

Igrao je i za Korintijans, Palmeiras, Deportivo, Milan sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Olimpijakos, atinski AEK i još nekoliko klubova iz Brazila, Angole i Uzbekistana.

Za reprezentaciju Brazila nastupio je 74 puta i dao 35 golova, uz titulu prvaka svijeta na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.