NOGOMET

AVAZ SAZNAJE: "Zmajevi" u novembru igraju protiv Španije?

Robert Prosinečki i Fernando Ijero počeli razgovore u Lozani

Avaz Sport

5.2.2018



Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u jesen ove godine, kada bude pauza u Ligi nacija, mogla bi igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Španije.

Kako “Dnevni avaz” saznaje, mogućnost odigravanja ovog susreta, koji bi izazvao ogromnu pažnju navijača naše reprezentacije, bila je tema nedavnog susreta između bh. selektora Roberta Prosinečkog i španske legende Fernanda Ijera (Hierro) u Lozani, prilikom izvlačenja grupa za Ligu nacija.

Naša reprezentacija je u novembru, kad je zvanični FIFA-in termin za međunarodne utakmice, slobodna i Nogometni savez BiH angažiran je na pronalaženju adekvatnog protivnika. Prema našim saznanjima, šanse da bude postignut dogovor su dosta velike, jer su u ovom slučaju kontakti između dva saveza direktni, bez posrednika i agencija.

Susret sa Špancima bio bi posljednji prijateljski meč u 2018. godine, u kojoj će naša selekcija igrati i utakmice Lige nacija. Prije toga, 2. juna igrat ćemo s Južnom Korejom, dok ovih dana kruže informacije da bismo se u martu trebali susresti sa selekcijama Bugarske i Senegala. Prvi susret igrao bi se 23. marta u Sofiji, a drugi četiri dana poslije u Francuskoj.

No, konačni dogovor o organizaciji ove dvije utakmice još nije postignut.

Sedam utakmica do sada su igrale reprezentacije BiH i Španije, a Španci su ostvarili pet pobjede, dok su dva susreta završena bez pobjednika


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.