NOGOMET

Stevanović: I ja sam nadogradila svoje znanje

Avaz.ba

7.2.2018

U moru crnih informacija jedna lijepa je zlata vrijedna, kao svjedočanstvo da ljudskosti u ovom zlom svijetu još ima.

Tokom zimskog kampa u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za kadetske reprezentativke naše zemlje organiziran je čas znakovnog jezika, kako bi Jovana Stevanović, nogometašica oštećenog sluha, mogla lakše komunicirati s ostalim igračicama.

- Sretna sam što je održan ovaj čas. Moje drugarice naučile su razne stvari i pokušavaju mi se prilagoditi koliko je to moguće. No, čas je pomogao i meni da nadogradim svoje znanje znakovnog jezika. A bilo je i zabavno – kaže Stevanović.

Uprkos hendikepu, Stevanović važi za jednu od najtalentiranijih igračica Premijer lige BiH za kadetkinje. Igra za Radnik Bumerang i drugi je strijelac takmičenja sa 25 pogodaka. Fudbalom se počela baviti prije četiri godine i s razlogom nosi dres reprezentacije BiH.

- Uvijek mi je bila želja da budem u ovom sportu i za sada mi ide dobro. Nadam se da ću nastaviti ovim putem. Kroz fudbal sam upoznala mnogo prijatelja i to mi je veliko bogatstvo. Roditelji i društvo su, također, zadovoljni mojim radom i uspjehom – kaže Stevanović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.