NOGOMET

Ko je mladi Bosanac koji je sinoć igrao za Svonsi

Avaz Sport

7.2.2018

Ekipa Svonsija sinoć je u FA kupu ponizila Nots Kaunti slavivši sa čak 8:1. U pobjedi engleskog premijerligaša učestvovao je i Adnan Marić, koji je u igru ušao u 78. minuti.

Ko je Adnan Marić? Riječ je o defanzivnom veznom koji je prije četiri godine iz Švedske stigao u Svonsi. Sada je prvi put odigrao zvaničnu utakmicu za ovaj tim, a ranije je nastupao za U-23 selekciju ovog kluba.

Marić je porijeklom iz BiH, pa zbog toga bi u budućnosti mogao nositi dres reprezentacije BiH. Porijeklom je iz Goražda, ali uslijed rata njegova porodica izbjegla je u Švedsku, gdje se rodio Adnan, a potom se njegova porodica vratila u BiH. Marić je prve korake napravio u Goraždu, a potom je zajedno sa porodicom ponovo otišao u Švedsku.

Sa 15 godina potpisao je ugovor sa GAIS-om, a potom je u aprilu 2014 prešao u juniore Svonsija. Sada je debitovao za prvi tim i u budućnosti bi mogao imati zapaženiju ulogu. Ovaj 20-godišnjak ranije je igrao za juniorsku reprezentaciju Švedske, a ostaje da vidimo da li će se neko iz NS BiH sjetiti ovog fudbalera.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.