NOGOMET

Defo: Mogu donijeti Engleskoj titulu prvaka svijeta

A. M.

2.4.2018

Iskusni engleski napadač Džermejn Defo (Jermain Defoe) smatra da bi trebalo da se nađe na spisku selektora Gereta Sautgejta (Gareth Southgate) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovoga ljeta, gdje bi Albion mogao uz njegovu pomoć i do osvajanja najvrijednijeg trofeja u fudbalu.

35-godišnji Defo je više od 14 godina član reprezentacije Engleske, a u tom periodu je bio strijelac 20 golova na 57 mečeva. Godine su ga ipak stigle, pa je ove sezone za Bornmut postigao samo tri gola, posljednji u subotu protiv Votforda u 90. minuti, kojim su se "Trešnjice" spasile poraza (2:2).

Iako se ove sezone mučio i sa povredama, zbog čega nije bio u konstantnoj formi, Defo smatra da bi na Mundijalu mogao da bude od velike koristi.  

- Jednostavno, mogao bih da budem pozvan i mogao bih da donesem titulu svjetskog šampiona Engleskoj. Uđete u igru, na minut, dva, a ako se ukaže prilika možete da postignete gol. Na Mundijalu se ne radi samo o starterima, već o cijeloj ekipi. Sezona mi je bila u smislu kreni-stani, ne mogu da ne budem nezadovoljan - rekao je Defo.

Engleska na SP u Rusiji igra u Grupi G sa Belgijom, Panamom i Tunisom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.