NOGOMET

Cviko mu spasio život, on pogodio za prvo mjesto!

Z. ŠARIĆ

17.4.2018

Da je čitav život u krugu u kojem se i dobro i zlo koje napraviš, kad-tad vrati, znamo svi iz ličnih sudbina, a nešto slično dogodilo se Rusmiru Cviki u Kini.

Bosanskohercegovački stručnjak, koji trenira ekipu kineskog drugoligaša Meizu Haku, ostvario je treću pobjedu zaredom te se, nakon šest kola, nalazi na prvom mjestu tabele sa 13 bodova, s istim učinkom kao Vuhan.

Savladali su Dalijan Transcende sa 2:1, a pogodak za trijumf postigao je Džon Meri (John Mary), igrač kojem je prije desetak dana Cviko spasio život nakon što se počeo gušiti na terenu. Kamerunac je treneru zahvalio i u ime rodbine koju izdržava svojim novcem, a sada je to uradio i na terenu, pogotkom za prvo mjesto.

- Meri je naš najbolji igrač i drago mi je što je baš on odlučio pobjednika. Ovaj trijumf mi je još draži, jer sam vodio Dalijan Transcende u prošloj sezoni. Nisam se plašio nijednog trenutka, bili smo bolji sve vrijeme, znao sam da ćemo doći do trijumfa. Lijepo je biti na vrhu tabele – rekao je za “Dnevni avaz” nekadašnji fudbaler Željezničara i Sarajeva.

Iako se nalaze na prvom mjestu, naš trener pokušava smiriti euforiju među igračima i navijačima.

- Mi smo ekipa koja ima manji budžet od većine klubova u drugoj ligi. Prije sezone, kao cilj je naveden opstanak i tako se i dalje pokušavamo ponašati. Meni je, kao treneru, važno da imam izvrsnu atmosferu u ekipi, da smo svi kao jedan, a rezultati su došli kao nagrada – kaže Cviko .

Stigao i Muharemović

Dželaludin Muharemović nije vodio ekipu Dalijan Transcendea na utakmici protiv Meizu Hake, jer je tek u ponedjeljak stigao u Kinu pa će od naredne utakmice biti na klupi posljednjeplasirane ekipe lige (nemaju osvojen nijedan bod).

Muharemović je prošle godine radio kao Cvikin pomoćnik u ovom timu, a sada su ga iz Dalijana angažirali kao šefa stručnog štaba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.