EVROPSKI FUDBAL

Olimpija i Videoton prvaci, Zrinjski i Željezničar nosioci

Z. Š.

27.5.2018

Olimpija je novi prvak Slovenije nakon što su u posljednjem kolu remizirali s Domžalama 1:1 te ipak ostali ispred Maribora. Obje ekipe imaju isti broj bodova, 80, ali Olimpija je šampion zbog boljeg međusobnog skora. 

U posljednjoj utakmici za novog prvaka igrao je bh. fudbaler Tomislav Tomić, dok je u dresu Domžala od prve minute nastupio Senijad Ibričić.

Osim što su konačno skinuli Maribor s trona, fudbaleri Olimpije obradovali su i navijače Zrinjskog. Naime, Mostarci su ovim raspletom u Sloveniji dobili status nosioca u prvom pretkolu Lige prvaka, a jedan od protivnika može im biti upravo Olimpija koja neće biti nosilac.

Večeras je titulu prvaka u Mađarskoj osvojio Videoton, koji je savladao Honved 2:0 i tako kolo prije kraja osigurao nedostižnu prednost nad Ferencvarošom (tri boda više i bolji međusobni skor). Anel Hadžić igrao je svih 90 minuta za tim iz Sekešfehervara.

Ovaj rasplet u Mađarskoj odgovara Željeničaru koji će definitivno biti nosilac u Evropskoj ligi jer ima bolji koeficijent od Ferencvaroša.

Od ranije se zna da će Sarajevo biti nosilac u prvom pretkolu Evropske lige, a Široki Brijeg neće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.