NOGOMET

Salah razočaran: Ljekari mu saopćili kada će se vratiti na teren

Index.hr

30.5.2018

Saga oko Muhameda Salaha posljednjih je dana poprimila neviđene dimenzije. Svjetski mediji svakodnevno obavještavaju o zdravstvenom stanju Egipćanina, koji je u prošlosedmičnom finalu Lige prvaka povrijedio lijevo rame, i postocima mogućnosti njegovog nastupa na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

U dogovoru s Egipatskim nogometnim savezom Mohamed Salah u pratnji je Liverpulovog ljekarskog tima doputovao u Valensiju da bi bio podvrgnut intenzivnom saniranju povrede, prenosi Index.hr.

Liverpulov fizioterapeut Ruben Pons je na osnovu nalaza potvrdio da će Salah u rehabilitacijskom procesu provesti tri do četiri sedmice.

- Razočaran je, ali koncentriran je na oporavak. Načelno će pauzirati između tri i četiri sedmice. Pokušat ćemo ga osposobiti i prije roka, što predstavlja veliki izazov - poručio je Ruben Pons za Marcu.

I dalje postoji mogućnost da bi Salah mogao propustiti cijelu grupnu fazu grupe A Mundijala, u kojoj će se Egipat suprotstaviti Urugvaju (15. juna), Rusiji (19. juna) i Saudijskoj Arabiji (25. juna).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.