MADRID

Real traži novog trenera: U igri dva imena

Avaz Sport

2.6.2018

Real Madrid kontaktirat će Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) ako Mauricio Poketino (Maurizio Pochettino) ne prihvati ponuđenu trenersku funkciju do kraja sedmice.

Pomalo iznenađujuću vijest lansirao je Salvatore Garitano (Garritano), poznavatelj prilika u italijanskom nogometu i transferni stručnjak.

- Poketino se nalazi u kompleksnoj situaciji. S Totenhemom je nedavno parafirao novi ugovor, a ujedno mu Real Madrid nudi trenersku klupu. Međutim, Real Madrid neće još dugo čekati. Ne dobije li potvrdan odgovor, okrenut će se Sariju koji figurira kao alternativa. Međutim, velike razlike između njih dvojice i nema. Izbor je takav da kao da birate između BMW-a i Ferrarija. Pričao sam s pojedinim Realovim direktorima i 70 posto sam siguran da ćemo naredne sezone na Realovoj klupi gledati Sarija. Real Madrid je veliki klub koji ne čeka. Već do ponedjeljka mogao bi objaviti ime novog trenera, procijenio je Garitano za „CalcioNapoli24“.

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) u četvrtak je podnio neopozivu ostavku na trenerskoj dužnosti. Kroz medije se profiliralo nekoliko nasljednika poput Joahima Leva (Joachim Low) te Antonija Kontea (Conte) i Arsena Vengera (Arsene Wenger). Spominjao se i Sari, ali tek na marginama.

Sari je smijenjen u Napoliju krajem maja. Proteklih dana intenzivno je pregovarao s Čelzijem ali pregovori su propali.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.