NOGOMET

Kontrolna utakmica „A“ reprezentacije i SFK 2000: „Zmajice“ bolje od Sarajki

Detalj s utakmice u Zenici ( D. Jurišić)

D. J.

17.7.2018

Ženska seniorska reprezentacija naše države je danas u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici odigrala kontrolnu utakmice sa ekipom SFK „2000 Sarajevo“. Selektorica, Samira Hurem, iskoristila je ovu priliku da provjeru kandidatkinja za naš najbolji tim.

Igračice bordo ekipe su prve imale priliku za pogodak već u 5. minuti ali se Aida Hadžić nije najbolje snašla i šutirala je preko gola. Igrala se 16. minuta kad je Ena Taslidža prošla desnom stranom i nesebično uposlila Minelu Gačanica koja sa desetak metara pogađa za vodstvo „A“ reprezentacije. U 33. minuti Selma Kapetanović šutira s više od 20 metara ali je Elma Kundić bila sigurna na golu.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Gačanica s manje od 10 metara pogađa za 2:0. Sa druge strane pokušala je Alisa Spahić ali sa skoro 20 metara pogađa prečku gola naše reprezentacije. Igrala se 61. minuta kad je Dajana Spasojević pobjegla odbrani SFK 2000 ali je Arnela Šabanović bila sigurna. Odmah u narednom napadu Selma Kapetanović prizemnim šutem pogađa za 1:2. U 82. minuti Šabanović još jednom sjajno interveniše, ponovno je šutirala Spasojević. 5 minuta prije kraja utakmice Jasna Đoković nije iskoristila jedanaesterac za ekipu SFK 2000, šutirala je preko gola.

Početni sastav reprezentacije BiH: Kundić, Šakotić, Lužić, Vujadin, Kuliš, Velagić, Ganić, Spasojević, Koprena, Gačanica i Taslidža. Još su igrale: Crnoja, Lukić, Halilić, Damjanović, Hasanbegović. 

SFK 2000 je utakmicu počeo u sastavu: Hasanbegović, Am. Spahić, Selimović, Hamzić, Nikolić, Hadžić, Al. Spahić, Đoković, Kapetanović, Bojat, Kamerić. Još su igrale: Crnjak, Ružić, Šabanović, Rahmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.