EVROPSKA LIGA

Široki u Domžalama: Pavić zna recept za trijumf

Avaz Sport

19.7.2018

Širokobriješki “Plavo-bijeli” u odličnom raspoloženju i s vjerom u pozitivan rezultat, nakon 2:2 na Pecari, dočekuju današnji (21 sat) revanš prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu u Domžalama. 

- S vjerom i optimizmom odlazimo na uzvrat u Domžale. Imamo iskustvo iz prve utakmice na Pecari, sada znamo kako se treba suprotstaviti favoriziranom protivniku. Možemo igrati s Domžalama - rekao je šef Boris Pavić, stručnog štaba Širokog Brijega, za službenu klupsku stranicu na Facebooku.

- Uprkos igračkom hendikepu koji imamo, ne bojimo se kvaliteta suparnika.

Pavić ističe da njegovi izabranici mogu odgovoriti na zahtjeve jedne ovakve, teške utakmice.

- Uz pravi pristup i zajedništvo, možemo do pobjede. U momčadi je pozitivna atmosfera, momci su kvalitetno radili i spremni su da se potroše do krajnjih granica za pobjedu i prolazak dalje - dodaje prvi širokobriješki strateg.

Kao glavne poluge Domžala, Pavić je izdvojio našeg bivšeg reprezentativca Senijada Ibričića, koji je u prošloj sezoni proglašen najboljim igračem slovenske elite, te Ibraimija. Kao momčad, odlični su u tranziciji, kompaktni i brzi. Slovence je, uostalom, označio kao blage favorite, ali opet nije propustio da naglasi kako Široki Brijeg ima pravo da se nada uspjehu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.