NOGOMET

Ljubimac Tušnja se oporavlja: Tarik Okanović van životne opasnosti

Okanović iz igračkih dana: Pretrpio težak moždani udar

J. J.

24.7.2018

Prošla su skoro dva mjeseca otkako je sportsku javnost u Bosne i Hercegovine šokirala informacija da je Tarik Okanović doživio teški moždani udar. Sedmicama je trajala borba ljekara za život nekadašnjeg ljubimca Tušnja, virtuoza Slobode, a prema posljednjim informacijama, stanje Okanovića je mnogo bolje.

Tridesetpetogodišnjak se nalazio na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, ali je ovih dana prebačen na Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, stabilnog je općeg stanja, a nad njim je u toku fizikalni tretman.

U toku ovih teških mjeseci poruke podrške Okanoviću stizale su iz svih krajeva BiH, ali i regiona, s jednom željom – da popularni Tare pobijedi i ovu najtežu bitku! U međuvremenu, u organizaciji Veterana FK Sloboda i Sportsko-kulturno-privrednog centra Mejdan bit će odigran humanitarni meč za pomoć u liječenju nekadašnjeg asa Slobode.

Utakmica će se igrati 17. avgusta u Mejdanu između Veterana FK Sloboda i Humanih zvijezda BiH. Prihod od ulaznica bit će usmjeren za daljnje liječenje i oporavak Okanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.