NOGOMET

Mak Varešanović za “Dnevni avaz”: Gasperini gradi novi tim oko Zapate

Varešanović: Ima ugovor još četri godine

Avaz Sport

24.7.2018

Nekadašnja nada kluba s Koševa Mak Varešanović (19), koji je jučer “proslavio” dvogodišnjicu boravka u klubu iz Udina, već drugu sezonu je prvotimac Udinezea.

Pretežak dvomeč

- Imam ugovor još četiri godine - kaže Varešanović, koji je u prošloj sezoni odigrao 31 utakmicu za mladi tim Udinezea u Primaveri i kao vezni igrač postigao 11 golova i upisao osam asistencija, te dodaje:

- Što se tiče mog trenutnog statusa, ne znam još ništa definitivno, jer je došao novi trener Španac. To ću tek saznati... Ako ove godine ne budem u prvom planu u prvom timu, tražit ću da idem negdje na posudbu, kako bih imao kontinuitet igara.

Neizbježna tema u razgovoru sa svim Varešanovićima, ali i Fazlagićima (djevojačko prezime majke), od Makovog oca Mirze i brata Dala, koji je nada slavnog Liverpula, do djeda Mirsada (legenda kluba s Koševa) je FK Sarajevo.

- Vidio sam da smo u posljednjoj minuti u nedjelju izgubili u Bijeljini, a sad bordo tim čeka preteško gostovanje i dvomeč s Atalantom. Atalanta je jaka, kvalitetna ekipa sastavljena većinom od mladih igrača koje predvode iskusni Argentinac Gomezom i Slovenac Josip Iličić.

Prošle godine, pred kraj sezone, iskočio je i mladi Musa Barov. Do sada su doveli napadača Duvan Zapatu koji je bio veoma dobar i ovdje u Udinezeu, a odigrao je odličnu prošlu sezonu u Sampdoriji. Očekujem da će trener Atalante Đani Pjero Gasperini oko njega graditi ekipu ove sezone. Igraju klasični italijanski sistem 3-5-1...

Varešanović ističe da Atalanta ima najbolju omladinsku školu u Italiji.

Mlade selekcije 

- Tako je već godinama. Zbog toga najviše mladih igrača iz Atalante igra za omladinske selekcije Italije. Nije to kao kod nas.

Na pitanje može li bar malo biti konkretniji, s obzirom na to da je prošao skoro sve omladinske selekcije našeg državnog tima, U-15, U-17 i U-21, Mak Varešanović odgovara:

- Naravno da mi je velika želja da ponovo dobijem poziv u reprezentaciju, ali s obzirom na to da iza mene ne stoje menadžeri i menadžerske agencije, ne znam mogu li očekivati novi poziv - za kraj kaže nada Udinezea.

Moj otac će bodriti Sarajevo

Mak ne zna hoće li u četvrtak (20.30 sati) bodriti bordo tim protiv Atalante u Ređio Emiliji.

- Još ne znam raspored treninga za četvrtak, ne znam hoću li imati jedan ili dva treninga... Ovdje u Udinama je moj otac Mirza i on će svakako ići na utakmicu i bodriti naše Sarajevo... - konstatira Mak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.