FUDBAL

Hvala ministru Mirvadu Kuriću

Avaz Sport

8.8.2018

Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa generalnom direktoricom Sabrinom Buljubašić zahvalila se Ministarstvu kulture i sporta KS i ministru Mirvadu Kuriću na podršci pred evropske utakmice.

- Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pokazalo je još jednom da itekako ima sluha za profesionalni nogomet i sport uopšte, a iznos od 100.000 KM koji je FK Sarajevo dobio uoči evropskih utakmica svakako je bio od velike pomoći jer utakmice pod okriljem UEFA-e iziskuju mnogo veće troškove od utakmica u domaćem prvenstvu, piše u saopštenju FK Sarajevo, koje prenosimo u cijelosti.

- U cilju još boljeg i kvalitetnijeg rada i razvoja kluba veoma je važno da imamo podršku lokalne zajednice. Veoma nam je bitna činjenica da Kanton Sarajevo prepoznaje da je FK Sarajevo jedan od najvećih brendova našeg grada i da su vrhunske utakmice poput one protiv Atalante koju je posmatralo 23.00 gledalaca odličan primjer da sport najbrže i najlakše ujedinjuje i okuplja ljude na jednom mjestu i šalje u svijet najljepšu moguću sliku.

FK Sarajevo u budućnosti planira realizovati nekoliko projekata sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo o čemu će naši navijači i javnost uopšte biti blagovremeno obavješteni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.