TALIN

Real bez najvećeg pojačanja u Superkupu Evrope

Avaz Sport

15.8.2018

Fudbaleri Real Madrida večeras u Talinu igraju protiv Atletiko Madrida utakmicu Superkupa Evrope.

„Kraljevski klub“ će se za prvu titulu u novoj sezoni boriti protiv gradskog rivala i sigurno je da nas očekuje još jedna sjajna utakmica ovih ekipa. Prethodnih dana u centru pažnje bio je belgijski golman Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) koji je prošle sedmice potpisao za Real Madrid. 

Kurtoa je u „kraljevski klub“ stigao iz Čelzi, a poznato je da je prije nekoliko godina branio upravo za Atletiko Madrid. Iako je izjavljivao svašta u prošlosti na račun Reala, na kraju je sve to zaboravio i zabio je nož u leđa navijačima Atletika kada je potpisao za „Kraljeve“.

Navijači Atletika su poručili da će mu zviždati večeras u Talinu jer se očekivalo da će debitovati za Real Madrid. Ipak, čini se da od toga neće biti ništa jer su u Realu, navodno, zaboravili da prijave na vrijeme Kurtou za ovaj meč.

Očito je da Real Madrid ne želi izlagati novog golmana večerašnjem pritisku, te im je cilj da debituje za „Kraljeve“ u mnogo ljepšem ambijentu. Belgijanac će utakmicu posmatrati s tribina stadiona u Talinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.