PROMJENE

Potez čelnika španske La Lige kakvom se navijači u domovini nisu nadali, više ništa neće biti isto

Arhiv

Tportal.hr

16.8.2018

Čelnici španske La Lige u četvrtak su objavili kako planiraju u budućnosti organizirati igranje prvenstvene utakmice izvan Španije, i to u SAD.

Ovaj hrabar potez, koji je razveselio navijače Barcelone, Real Madrida i ostalih širom SAD, vjerovatno neće biti dobro prihvaćen u Španiji. Malo ko se mogao nadati kako će potencijalna milionska zarada natjerati čelnike La Lige da se prvi put u historiji službene utakmice igraju izvan Evrope. Ukratko, ako se ovo dogodi, navijači poručuju kako više ništa neće biti isto!

La Liga i Relevent, multinacionalna medijska kuća, danas su objavile zajednički pothvat, kojem je cilj promoviranje nogometa u SAD i Kanadi - stoji u zajedničkom saopćenju. 

- Kao dio dogovora, La Liga planira organizirati igranje regularne prvenstvene utakmice u SAD, prve koja bi bila igrana izvan Evrope - dodaje saopćenje, u kojem se, međutim, ne navodi kada bi se ta prva utakmica mogla igrati.

Real Madrid i Barcelona su se nedavno vratili s predsezonske turneje po SAD, gdje su igrali prijateljske utakmice protiv evropskih klubova Milana, Rome, Totenhema i Mančester junajteda na Internacionalnom Kupu Šampiona, turniru koji organizira Relevent.

U julu 2017. su Barcelona i Real Madrid odigrali prijateljski "el klasiko", za koji je bio rasprodat Hard Rok stadion u Majamiju. Nije tajna kako bi ovakav potez La Ligi donio višemilionsku zaradu, ali pitanje je kako će to prihvatiti navijači u domovini.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.