NOGOMET

Predsjednik La Lige: UEFA ne radi kako treba, bika morate uhvatiti za rogove

Sumnja u način na koji se UEFA obračunava sa finansijskim fer-plejom

Havijer Tebas ( AFP)

b92.net

23.8.2018

Havijer Tebas (Javier), predsjednik La Lige, sumnja u metode kojima se UEFA obračunava s pitanjem finansijskog fer-pleja u Evropi.

Označio je Evropsku fudbalsku asocijaciju kao organizaciju koja kršenje ovog fer-pleja nedovoljno sankcionira, a "na tapetu" mu se našao i Inter.

Tebas tvrdi kako određeni klubovi nemaju novca za kupovinu igrača, a onda nude "planine para" za neke fudbalere. Inter je zbog toga prije sedmicu dana najavio da će tužiti Tebasa. 

- Pesimista sam. UEFA se prema ovom pitanju ne odnosi kako bi trebalo. Morate da uhvatite bika za rogove, inače neće uspjeti - rekao je Tebas.

Dodaje da pitanje finansijskog fer-pleja ne treba da se ispituje samo kod timova poput Paris Sen Žermena ili Mančester sitiju.  

- Ne pričamo samo o ove dvije ekipe već i o klubovima poput Intera kao što smo vidjeli u slučaju Luke Modrića. Nema potrebe da imaju državu iza sebe, samo veliki novac je dovoljan. Uzrokuje inflaciju i probleme u dobro organiziranim platežnim sistemima kao što je La Liga. Posvetit ću se radu na tom pitanju ove godine - kaže Tebas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.