NOGOMET

Na Koševu stanuje lider Premijer lige: Sarajevo na vrhu nakon više od tri godine

Musemić očekuje još dosta iznenađenja

G. Š.

28.8.2018

Uvjerljivom pobjedom (4:0) u Ugljeviku nad domaćom Zvijezdom 09, uz remije Željezničara i Širokog Brijega protiv Krupe (1:1), odnosno GOŠK-a (0:0), fudbaleri Sarajeva preuzeli su prvo mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bordo tim ima 14 bodova, koliko i Željezničar, ali i bolju gol-razliku u odnosu na gradskog rivala.

Duel s Čelikom

Tim s Koševa posljednji put je bio na vrhu tabele krajem jula 2015. godine, poslije pobjede (6:1) nad Drinom iz Zvornika u prvom kolu.

- Zar ima toliko vremena da nismo bili prvi? Ovako, na prvu, nije mi izgledalo da je prošao tako dug period - kazao je prvi koševski strateg Husref Musemić te je dodao da će ekipa učiniti sve da tu ostane i na predstojećoj, septembarskoj reprezentativnoj pauzi, ali i poslije.

- U svakom slučaju, svima nama koji volimo FK Sarajevo, konačno je lijepo pogledati tabelu, ali ima još mnogo da se igra - rekao je Musemić.

Bordo tim u subotu (20 sati) gostuje kod starog rivala na zeničkom Bilinom polju, koje će sigurno biti ispunjeno. Sarajevo je, ipak, lider, a Čelik se polako vraća nakon dugogodišnjeg sivila.

- Očekujem pravi sportski ambijent, pune tribine, a svi znamo da je na Bilinom polju odličan teren. Prema tome, to su utakmice za poželjeti. Čelik je u zamahu. Iskusna su ekipa koja možda nije baš najbolje uigrana, jer se kasno okupila.

Mislim da će Zeničani, kako sezona bude odmicala, igrati sve bolje. Uz poznatu zeničku publiku i atmosferu na Bilinom polju, koja im daje vjetar u leđa, mogu biti nezgodan protivnik - rekao je Musemić.

S druge strane, bordo tim predstojeći derbi sa starim rivalom dočekuje s kompletnim igračkim kadrom. Nakon pauze zbog žutih kartona, u ekipu se vraćaju kapiten Krste Velkoski, Nihad Mujakić i Miloš Stanojević.

- Niko nije povrijeđen tako da ćemo imati širi kadar. Još je, međutim, rano da razgovaramo o nekim rokadama ili izmjenama u timu. Do utakmice u Zenici ima još nekoliko dana - istaknuo je Musemić.

Sarajevo je prije samo petnaestak dana bilo daleko od vrha tabele, poslije nokauta od Atalante (0:8) i koševskog remija s GOŠK-om (1:1).

Podrška kluba

Pojedinci su tada tražili i odlazak Musemića, a onda su Sabrina Buljubašić i Emir Hadžić, direktorica i sportski direktor Sarajeva, povukli jedini ispravan potez - podržali šefa stručnog štaba.

- Tako je to u ovom poslu... Eto, čitam da su se razišli Široki Brijeg i Boris Pavić. Nije prošla ni trećina sezone, a već je smijenjeno pet-šest trenera. Teško je raditi, pogotovo u BiH. Nekad su neki sa pravom nezadovoljni radom trenera, a u većini slučajeva je u pitanju nestrpljivost. Trener nekad može napraviti sve dobro, a da na kraju izostane rezultat. Nema garancije nizašta - jasan je bio Musemić.

Minus dva boda

Musemić očekuje još dosta iznenađenja, mada kaže da se naziru favoriti.

- Ima još mnogo igre, ali otprilike, opet će tri-četiri kluba, koja su i sada na vrhu, voditi glavnu riječ. Mislim da nama nedostaju još dva boda, koja smo zaslužili ili protiv GOŠK-a ili kontra Željezničara (2:2 - op. a.). Ali, šta je, tu je, idemo dalje - kazao nam je Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.