GRBAVICA

Željin rođendan u znaku oproštaja od Aketa

Klub želi pokazati koliko cijeni navijačku ljubav i zadržati se na prvom mjestu tabele

N. DEMIROVIĆ

13.9.2018

Oni koji su ga poznavali kažu da je to čovjek koji je živio za Želju, bio jedan od pravih izdanaka istinske sarajevske navijačke scene. Spreman se šaliti na račun komšija.

Znao je kako se to radi i znao istrpjeti. Gledao je utakmice Željezničara od najmlađih kategorija do seniora.

Poseban način

Pratio je sve radove oko rekonstrukcije Grbavice i jednostavno uživao u svemu što je donosio njegov Željo. Adnan Ake Čerkez preminuo je prošle sedmice, a u Željezničaru su odlučili da pokažu koliko cijene njegovu ljubav prema klubu.

Grbavica je u nedjelju trebala biti mjesto rođendanskog slavlja. „Plavi“ na 97. rođendan dočekuju Radnik, a kako nam je objašnjeno iz kluba, sve će biti urađeno na poseban način. Obilježavanje jubileja će biti u znaku oproštaja od Aketa Čerkeza.

 Mnogo motiva

- Motiva za dobro popunjene tribine ne manjka, što zbog borbe za prvo mjesto, ali i zbog velikog rođendana Želje. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da u narednu nedjelju podrže našu ekipu do nove pobjede i uveličaju 97. rođendan velikana s Grbavice - saopćeno je ranije iz FK Željezničar.

Nema sumnje da se iz više razloga očekuju dobro popunjene tribine Grbavice. Izabranici trenera Milomira Odovića su sigurnim trijumfom u utakmici protiv Širokog Brijega ponovo zaposjeli prvu poziciju na premijerligaškoj tabeli, gdje svakako žele ostati nakon susreta protiv sastava iz Bijeljine

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.