SARAJEVO

"Dnevni avaz" otkriva: Zašto je Gomeš na Koševo doveo skauta Benfike

Piše: G. Š.

1.10.2018

Nuno Gomeš (Gomes), nekadašnji legendarni portugalski napadač, u subotu je, u društvu direktorice kluba s Koševa Sabrine Buljubašić, gledao meč Sarajevo – Radnik 2:1.   

- Kao prvo, drago nam je da za prijatelja kluba imamo jednu legendu kao što je Nuno, koji je u subotu na Koševo doveo glavnog skauta Benfike - kaže Hadžić te dodaje da je Gomeš, koji je u toku posljednjeg mjeseca dva puta boravio u Sarajevu, otputovao jučer kući.

A prije toga su posjetili popularno sarajevsko izletište na Trebeviću.

- Naši dragi gosti iz Portugala uskoro će ponovo doputovati na jednu našu utakmicu, odnosno nastaviti pratiti naše igrače. Drago nam je što smo uspostavili saradnju sa jednim takvim klubom kao što je Benfika - dodaje Hadžić, koji je bio domaćin Gomešu u Sarajevu.

Na pitanje koji igrač bordo tima je bio „pod lupom“ Gomeša i glavnog skauta Benfike, Hadžić kratko odgovara:

- Još je rano da razgovaramo o tim stvarima 

Gomes je i ovaj put stigao u Sarajevo na poziv Sabrine Buljubašić... Prvi put je, početkom septembra, održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

- Zahvalna sam mom prijatelju Nuni Gomesu koji se odazvao na poziv da posjeti naš klub i druži se sa polaznicima Akademije FK Sarajevo. Nuno je bio sjajan fudbaler, ostvario je mnogo toga u svojoj karijeri i sigurno da ima mnogo toga za reći mladim polaznicima Akademije FK Sarajevo, prenijeti im svoje znanje i iskustvo, koje će im pomoći u njihovom razvoju - izjavila direktorica FK Sarajevo. 

Gomeš: Napio sam se vode sa Baščaršije

- U Bosni i Hercegovini sam bio i ranije, sa reprezentacijom Portugala kada smo igrali plaj-of protiv reprezentacije BiH, ali ovaj put sam tu zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Sabrinom. Imao sam priliku da prošetam gradom i i popijem vode sa Baščaršije, jer mi je Sabrina rekla da to znači da ću se vratiti. Zaista sam oduševljen iskustvom koje sam stekao ovdje... - izjavio je Gomeš. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.