PREMIJER LIGA

Krste Velkoski: Radujem se svakom golu kao da je prvi

Piše: G. Š.

22.10.2018

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski u subotu, na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, ponovo je bio igrač odluke u duelu sa starim rivalom iz Tuzle – Slobodom (1:0). Naime, s bijele tačke postigao je jedino gol za tri boda, a to je ujedno bio i njegov jubilarni, 50 gol u bordo dresu.

Golovi i asistencije

Podsjetimo, Velkoski je bio jedini strijelac i 5. avgusta na Tušnju. Od tada kreće pozitivan niz bordo tima, koji traje već 14 utakmica. Sarajevo ima šest uzastopnih premijerligaških pobjeda...

- Drago mi je što sam postigao toliko golova za ovaj klub - kaže Makedonac Velkoski, koji je upisao i 32 asistencije, što je također velika stvar.

Međutim, kapiten Sarajeva konstatira da se ne opterećuje puno individualnom statistikom.

- Naravno, najbitnije je da pobjeđuje ekipa, a kad je tako, onda uvijek iskoči neki pojedinac. U svakom slučaju, ne namjeravam stati na spomenutom učinku. Radujem se svakom golu kao da mi je prvi. Vidjet ćemo do kada ću biti tu, odnosno koliko ću još golova postići - kaže Velkoski, koji je pod ugovorom sa Sarajevom do kraja sezone.

Ističe da je bordo tim svih 90 minuta meča protiv Slobode kontrolirao utakmicu.

- Imali smo dosta prilika za postizanje gola, ali, nažalost, nismo uspjeli zabiti ni zicere. Da je Mersudin Ahmetović bio precizan na otvaranju utakmice, sve bi nam bilo lakše. Znali smo da Tuzlaci igraju taj visoki presing, s puno trke, borbeni su, međutim, osim prilike Saida Huseinovića u 2. minuti, nismo im više dozvolili da kroz igru uđu u šansu. Kad uzmemo sve u obzir, od broja šansi do posjeda lopte, mislim da smo zasluženo pobijedili. Jednostavno, bili smo bolji za taj jedan gol.

 GOŠK i Željo

Sarajevo sada pratiocima, Željezničaru i Zrinjskom, bježi po pet bodova, što je sigurno lijepa uvertira za srijedu i obilježavanje 72. rođendana...

- Naravno... Imamo lijepu prednost, ali još ništa nije gotovo. I Zrinjski i Široki Brijeg su ispustiti po 11 bodova prednosti, kada smo posljednji put bili šampioni. Prema tome, „gas do daske“, nema stajanja do kraja... Idemo utakmicu po utakmicu, jer naravno da nam je cilj ta prva pozicija i titula. U nedjelju moramo pobijediti u Gabeli, kako bismo u dobroj atmosferi i s tih pet bodova prednosti dočekali vječiti derbi na Koševu - za kraj kaže kapiten Sarajeva.

golova postigao je Velkoski za bordo tim u ovoj sezoni, koliko na svom kontu ima i Mersudin Ahmetović. Benjamin Tatar je najefikasniji sa sedam pogodaka


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.