ŽELJEZNIČAR

Osmanković: Hvala igračima na pomoći

U jednom trenutku mi je bilo sve crno, kaže stoper tima s Grbavice

Avaz Sport

23.10.2018

Kemal Osmanković, fudbaler Željezničara koji je u utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog u subotu doživio potres mozga, otpušten je iz mostarske bolnice i vratio se u Sarajevo, gdje će u narednom periodu biti na kućnom liječenju.

Nesretni duel

Jeziva scena s terena stadiona Pod Bijelim brijegom kada je defanzivac „Plavih“ nakon nesretnog duela s domaćim igračem Tonijem Jovićem izgubio svijest, na svu sreću, nije donijela posljedice koje će ga na duži period odvojiti od terena.

Kako sada stoje stvari, neće ga biti u utakmici protiv Zvijezde 09 koja se igra za vikend, ali veoma brzo će se priključiti saigračima.

- U jednom trenutku mi je bilo sve crno, ali brzo sam došao sebi i sjećam se svega što se poslije događalo. Zaista bih želio zahvaliti igračima koji su bili na terenu i odmah pritrčali da mi pomognu.

Cijenim ono što su uradili - izjavio je Osmanković za „Dnevni avaz“ i naglasio da se sada osjeća dobro.

Potres mozga

Kako su nam potvrdili iz Željezničara, Osmanković je zadobio potres mozga i sada će odmarati kući.

Njegovo stanje će se pratiti po uputama ljekara, jer je potreban izuzetan oprez kada se govori o povredama glave.

Kako je rečeno u klubu, očekuju da će se on već za nekoliko dana priključiti ekipi na treninzima i staviti se na raspolaganje stručnom štabu.

Pretrage za Kjosevskog

Vedran Kjosevski, koji je u finišu meča protiv Zrinjskog izašao s terena, mogao bi biti spreman za ogled protiv Zvijezde 09 narednog vikenda. On ima problema s leđnim nervom, danas će obaviti dodatne pretrage, a očekuje se da će biti u konkurenciji za naredni duel i da će zauzeti svoje mjesto među stativama „Plavih“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.