PREMIJER LIGA BIH

Remi Slobode i Tuzla Cityja u gradskom derbiju

15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

A. Bajrić

Avaz Sport

27.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U tuzlanskom derbiju na Tušnju, Sloboda i Tuzla City remizirali su odigravši 1:1 u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U uvodnim minutama meča nije bilo uzbuđenja, a igralo se dosta grubo. Prvi udarac prema golu imala je Sloboda, međutim Beganović šut odlazi pored gola. Sloboda je djelovala konkretnije, kontrolirala igru, ali nije bilo ozbiljnijiih prilika. U 18. minuti Sloboda je imala veliku priliku, ali je Husejinović iz dobre pozicije silovito šutirao pored gola. Lijepa igra slobode, nagrađena je golom u 23. minuti kada je Baraban fantastično uposlio Vidovića koji je majstorski matirao Fejzića za vodstvo od 1:0. Nogometaši Tuzla Cityja u nastavku su djelovali  potpuno bezopasno, Sloboda je kontrolirala igru i na odmor otišla s minimalnom prednošću.

I u nastavku je Sloboda bila opasnija. U 46. minuti Husejinović je dobro šutirao, ali je golman gostiju Fejzić uspio odbraniti loptu s gol-crte. Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena, a gosti su do poravnanja došli u 62. minuti kada je Ubiparip poslao loptu u mrežu Slobode za 1:1. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, te su tuzlanski rivali podijelili bodove.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.