ŽELJEZNIČAR

Želimo da slavimo ispred plavog juga

Imamo kvalitet za pobjedu

N. D.

1.11.2018

Subotnji vječiti derbi za tim Željezničara može odrediti nastavak sezone. Pobjedom bi se potpuno uključili u borbu za titulu, dok o porazu ne smiju ni razmišljati, jer bi se tako prednost Sarajeva povećala na osam bodova.

Poseban susret

Igrači su optimistični, ali i svjesni izazova koji je pred njima. Matej Rodin stigao je na početku sezone i pokazao se kao pojačanje za tim s Grbavice, a u subotu će odigrati svoj drugi gradski derbi.

- Sigurno je da se radi o posebnoj utakmici za svakog igrača, klubove i navijače. Pripremamo se dobro i maksimalno smo posvećeni onome što je pred nama. Znamo koliki značaj ima ovaj susret i za ljude u ovom gradu, ali i za tabelu - kaže Rodin.

Na pitanje koga u komšijskom taboru vidi kao najveću prijetnju, Rodin nije izdvojio nikoga pojedinačno, ali poziciju favorita prepušta domaćem sastavu.

- Ne vidim nekog pojedinca kao najveću prijetnju. Sarajevo je prvo na tabeli, imalo je dobar niz rezultata i sigurno su blagi favoriti, ali mi gledamo sebe. Idemo da damo ono najbolje što možemo, borimo se za svaku loptu i odigramo dobro, jer sigurno posjedujemo kvalitet da im se suprotstavimo - naglašava defanzivac “Plavih”.

Ostali dužni

Kako kaže, saigrači i on osjećaju odgovornost prema navijačima i želi da na kraju zajedno napuste stadion zadovoljni.

- Posljednjim rezultatom protiv Zvijezde nametnuli smo sebi određeni imperativ. Ostali smo dužni navijačima. Svima bi nam mnogo značilo da bude pozitivan rezultat i da na kraju proslavimo ispred južne tribine - nada se Rodin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.