LIGA PRVAKA

Džeko osvaja Moskvu, novi klasik Juventusa i Mančestera

Bit će vrlo teško, ali ponovo želimo otići što dalje, rekao je Dijamant

Piše: N. C.

7.11.2018

Edin Džeko najavio je gostovanje Rome u Moskvi, gdje se CSKA želi revanširati Rimljanima za poraz (3:0) u prošlom, trećem kolu Lige prvaka, u kojem je reprezentativac Bosne i Hercegovine učestvovao sa dva gola i asistencijom.  

Prema kladionici MOZZART favorit u utakmici u Moskvi jeste Roma, a kvota iznosi 2.05, dok na domaći CSKA kvota 3.60.

Kada je u pitanju utakmicu između Juventusa i Mančester Junajteda, prema MOZZART kladionici favorit je Juvenuts, a kvota na "Staru damu" iznosi 1.60, dok na tim sa Old Traforda iznosi 6.00.

Pogledajte i kvote na kladionici MOZZART na ostalim večeranjim utakmicama Lige prvaka.

Previše promašujem

Zašto su igre Rome u Evropi mnogo bolje od onih u Seriji A, bilo je prvo pitanje za našeg napadača na jučerašnjoj pres-konferenciji na stadionu Lužnjiki.

- Teško je to objasniti, u Ligi prvaka igramo stvarno dobro. Ove godine jedino u Madridu nismo igrali svoju igru, u ostalim utakmicama smo bili konstantni. Možda je razlika zbog toga što se u Evropi igra manje mečeva pa u svakom želimo pružiti sve od sebe. U Seriji A dešava nam se da izgubimo bodove od Bolonje, Kjeva i Spala, za koje smo mislili da ćemo lako pobijediti. Italijanska liga je jaka na taktičkom nivou i uvijek moraš biti u najboljoj formi da bi pobijedio – rekao je Džeko.

Njegov učinak najbolje pokazuje razliku. Dok je u Ligi prvaka najbolji strijelac, u Italiji se može pohvaliti tek sa dva gola u 11 utakmica.

- Golovi koje sam postizao u Evropi u posljednje dvije godine su mi dali samopouzdanje. Od mene se očekuju pogoci i ako ih ne postižem, prvi se naljutim. U Ligi prvaka sam nastavio, ali nisam u posljednje vrijeme dao mnogo golova u Seriji A i znam da moram napredovati na tom planu. Promašujem previše šansi.

Pobjedom u današnjem meču Roma bi praktično riješila pitanje plasmana u nokaut fazu.

- Ovo je bitna utakmica kada je u pitanju plasman u osminu finala, to znamo. Igramo 12 mjeseci da se plasiramo u Ligu prvaka i sada smo tu, tako da trebamo dati sve što možemo. Bit će vrlo teško, ali ponovo želimo otići što dalje - rekao je Dijamant.

Mlad tim

Dodao je kako u pet dosadašnjih mečeva protiv CSKA ima pozitivan učinak.

- Igrao sam prethodno u dva navrata protiv njih, s Volfsburgom i Mančester sitijem. Izgubili smo samo jednom i to na starom stadionu. CSKA se od tada mnogo promijenio, mislim da je ostao jedino golman Akinfejev (Akinfeev). Igraju s tri igrača u odbrani i imaju mlad tim koji može svakoga pobijediti, što smo vidjeli protiv Real Madrida – rekao je Džeko.

Utakmica između CSKA i Rome je na rasporedu od 18.55 sati, a dva sata kasnije derbi kola igra se u Torinu, gdje Juventus pobjedom nad Mančester junajtedom može osigurati prolaz u narednu fazu. S obzirom na to da su Miralem Pjanić i saigrači slavili na Old trafordu, takav ishod je realan.

Hofenhajm će pokušati iznenaditi Lion na njegovom terenu, čime bi tim Ermina Bičakčića ostao u igri za nokaut fazu.

Još sam dobar dečko

Ranije je Džeko izgledao previše fin na terenu, dok sada često djeluje ljutito.

- Još sam dobar dečko, ne brinite. Teško se promijeniti tako brzo. Neka niko ne misli da volim gubiti, zato sam ponekad ljut. Nismo počeli sezonu kao što smo željeli i to mi smeta - kaže Džeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.