OPERACIJA BEČ

Duljević: Pucamo od samopouzdanja

Našoj reprezentaciji odgovara i minimalan poraz uz postignuti gol

Duljević: Osjećat ćemo se kao kod kuće. Agencije

G. Š.

13.11.2018

Krilni napadač našeg državnog tima Haris Duljević u Beču (četvrtak, 20.45 sati) očekuje vrlo tešku utakmicu, ali, kako kaže, i dobru igru „Zmajeva“ te pozitivan rezultat za polufinale Lige nacija – grupa B, koje je na programu tek 2020. godine. 

- Ako mi damo svoj maksimum, kao što je to bio slučaj u Zenici, ne bismo trebali imati većih problema da dođemo do cilja. Puni smo samopouzdanja, osvojili smo devet bodova u tri kola, a dobro znamo šta nam treba da ostanemo prvi u grupi - kaže za „Dnevni avaz“ Duljević.  

Prema kladionici MOZZART, reprezentacija Austrije je favorit u ovoj utakmici te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 2.05, dok je na pobjedu ''Zmajeva'' ponuđena kvota od 3.80.

Našoj reprezentaciji odgovara i minimalan poraz uz postignuti gol.  

- Vjerujem da ćemo odigrati vrlo kvalitetnu utakmicu. Tako ćemo se postaviti od prve minute.  

Duljević, kao ni selektor Robert Prosinečki, uprkos činjenici da su Austrijanci desetak mjesta bolji od naše reprezentacije na FIFA-inoj rang-listi te da imaju za više od 100 miliona eura skuplji tim, ne da reći da su izabranici Franka Fode (Franco) favoriti.  

- Nisu favoriti ni zbog toga ni zbog činjenice da igraju kod kuće, jer će na stadionu biti puno naših navijača. Mislim da ćemo se osjećati kao da igramo kod kuće - optimista je Duljević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.