MODRIČA

Dejan Savić se posvetio trenerskom pozivu

Sve protivnike smo poštovali, a vjerovali smo u sebe i tako smo stigli do cilja

Trener na putu novih dokazivanja. S. Jeremić

Slađan JEREMIĆ

24.11.2018

Dejan Savić danas je trener Vranjaka. Uveo ga je u 2. ligu Republike Srpske. Igrao je za taj kolektiv i bio njegov kapiten. 

- Svoju karijeru započeo sam u Modriči, prošao sve njene selekcije. Odigrao sam jednu sezonu za prvi tim. S juniorima Modriče bio sam prvak RS, pobijedivši i snažni Leotar. I danas imam mnogo emocija i uspomena prema Modriči. Igrao sam i u Odžaku, u Vranjaku. Proklete povrede su me zaustavile, a da nisu... -  kazuje Savić.

Odveo Vranjak do Druge lige

Kao trener i kapiten, odveo je Vranjak u 2. ligu Republike Srpske, grupa "Zapad".

- Bila je jaka konkurencija. Za vratom smo imali Polet iz Bosanskog Broda, Trebavu iz Osječana. Ipak, u proljeće 2017. godine sve je bilo u znaku nas, bili smo dominantni. Sve protivnike smo poštovali, a vjerovali smo u sebe i tako smo stigli do cilja - analizira mladi trener.

Onda je Vranjak započeo svoju drugoligašku priču trijumfalno, silovito.

- Imali smo sjajan tim. Uz Modriču, Mladost iz Donje Slatine, te Jedinstvo iz Žeravice sigurno smo igrali najljepši fudbal u drugoligaškoj konkurenciji. Neću pretjerati ako kažem da su naše utakmice bile magnet za gledaoce i da su najpunije tribine bile u Vranjaku. Međutim, za nas je Prva liga RS krupan zalogaj. Ni klupska uprava nije mogla da nas prati. Došlo je do osipanja igračkog kadra, sada smo u sredini tabele. Mnogo je onih u Vranjaku koji smatraju da se trebamo vratiti u 3. ligu, jeftinije je takmičenje. Šteta, Vranjak je veliko selo i modričko predgrađe, da nema više pojedinaca i ustanova koji bi da ulažu u naš klub. Pobijedili smo Mladost u Donjoj Slatini. Poraženi u Bosanskom Šamcu od Borca sa penalima u sudijskoj nadoknadi vremena, vodili u Doboju sa 2:0, pa od Sloge iščupali bod. Sve su to klubovi koji pretenduju da uđu u prvoligaško društvo. Inače, najveću podršku imamo od Nikole Vasilića, našeg zemljaka koji dugi niz godina živi i radi na hladnoj Aljasci. Vidjet ćemo šta će biti sa nama - nastavio je trener drugoligaša iz Vranjaka.

Educira se 

Dejan Savić posvetio se i teoretskom znanju.

- Posjedujem B licencu. Trenutno u Sarajevu pri Edukativnom centru NSBiH pratim predavanja za A licencu. Nadam se uspješnom završetku još jedne epizode u januaru. Čovjek mora da radi na sebi. Najmlađi sam trener u 2. ligi RS. Kroz karijeru sam stekao znanje na terenu. Neophodno ga je obogatiti teoretskim dijelom da bih imao mogućnost da napredujem. Želim da se dokazujem i da napredujem. Možda mi se i sreća osmjehne. Supruga i naših dvoje djece su mi najveća podrška, a fudbaleri i rukovodstvo Vranjaka ispoljavaju razumijevanje. Svjestan sam, ispred mene je dug put -  zaključio je Dejan Savić.

Trener na putu novih dokazivanja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.