NJEMAČKA

Neporažena Borusija Dortmund ide na megdan davljeničkoj Fortuni

Lider želi nova tri boda, domaćini traže čudo

Borusija Dortmund: Još bez poraza u Bundesligi. AFP

Avaz Sport

18.12.2018

Utakmicama 16. kola nastavlja se takmičenje u njemačkoj Bundesligi. Jedan od duela ovog kola igra se u Diseldorfu, gdje davljenička Fortuna dočekuje lidera na tabeli Borusiju Dortmund. 

Jasno je da je ekipa iz Dortumda favorit u večerašnjem meču, koji se igra od 20.30 sati. Kladionica MOZZART na trijumf "Milionera" nudi kvotu od 1,40, na remi 4,80, dok kvota na pobjedu domaćina iznosi čak 7,75.

Borusija ove sezone igra fantastično i uz to je neporažena, s nizom od šest pobjeda. 

S druge strane, domaćini su veći dio prvenstva proveli u donjem dijelu tabele, čak su bili jedno vrijeme i posljednjeplasirani. Ukoliko žele ostati u društvu najboljih, morat će zaigrati mnogo bolje, u suprotnom bi ekspresno mogli ispasti u "cvajtu". 

Borusija je već napravila osjetnu prednost i pod manjim je pritiskom, dok je Fortuna popravila svoju situaciju pobjedom u prošlom kolu pa im to možda dalo krila da i ovdje pokušaju iznenaditi. Zbog svega navedenog, ovo bi mogla biti i jedna efikasna utakmica.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.