TRANSFERI

Kejlor Navas produžio ugovor s Real Madridom

Zarađivat će 5 miliona eura

Navas: Od tri uzastopne Lige prvaka stigao sam do toga da nikako ne branim. Arhiv

Index.hr

3.1.2019

Kejlor Navas (Keylor), golman Real Madrida i reprezentacije Kostarike, produžio je ugovor s Realom. To je veliko iznenađenje jer je većina španskih medija već preselila Navasa u Arsenal.

Dolaskom Santijaga Solarija (Santiago) na mjesto trenera, Navas je pao u drugi plan i postao rezerva. Svi su bili uvjereni da će u januaru nezadovoljan minutažom napustiti klub, ali je on odlučio ostati.

- Kejlor, koji je proslavio 32. rođendan, produžio je ugovor za još jednu sezonu i zarađivat će pet miliona eura godišnje - piše "Marca" i otkriva kako su se Navas i njegova porodica odlično snašli u Realu i Madridu.


- Od tri uzastopne Lige prvaka stigao sam do toga da nikako ne branim - požalio se nedavno Kostarikanac, ali je odlučio ostati i boriti se za poziciju prvog golmana Reala. 

Real je još 2015. godine htio poslati Navasa u Mančester junajted da bi doveo Davida de Heu (David de Gea). Taj transfer je propao u posljednjim trenucima prijelaznog roka, a Kostarikanac je kasnije postao jedan od ključnih igrača u pohodu na trostruku evropsku krunu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.