ŽELJEZNIČAR

Osim: Još nisam formirao stručni štab

Trenutno se ne dešava ništa posebno, kaže strateg tima s Grbavice

Osim: Potrebno ovjeriti izlazak na međunarodnu scenu

N. D.

4.1.2019

Navijači Željezničara nadaju se da su turbulentna vremena prošla.

Stigla je nova uprava, koja je ekspresno obavila razgovore sa Željim trofejnim trenerom Amarom Osimom, a rezultat je da će popularni Brko voditi ekipu u budućnosti. Za pristalice tima s Grbavice nije mogla stići bolja novogodišnja vijest nego da je ponovo uspostavljen sistem, potom je nastupilo blago zatišje, bar što se tiče informacija iz kluba.

Najave transfera

Na sceni su kalkulacije, prije svega o odlascima i dolascima igrača, pa se svakih malo najavi dolazak ponekog velikog pojačanja, ali i odlazak s Grbavice.

Osim toga, imena Osimovih saradnika već su poznata javnosti, bar tako tvrde “dobro upućeni”.

– Trenutno se ne dešava ništa posebno. Još nije formiran stručni štab - kratko je za “Dnevni avaz” rekao prvi strateg Željezničara.

Hoće li u stručnom štabu biti već u nekim medijima objavljena imena, nije poznato.

Spominjali su se Almir Memić, Adin Mulaosmanović i Adnan Gušo kao trener golmana, a očigledno je da stvar još nije definitivna.

Što se tiče igračkog kadra, nema sumnje da Osim već ima zamisli u glavi i da je sve to daleko od kalkulacija koje se mogu pročitati ovih dana. Skoro svaki slobodan igrač s ovih prostora naziva se budućim pojačanjem “Plavih”, a zaboravlja se da i sam Osim nije podložan dovođenju svega i svakoga samo kako bi se dovelo.

Traži rezultat

On će tražiti rezultat, prije svega ovjeru nastupa u Evropi, pa je teško očekivati da će bilo šta staviti ispred toga. Uostalom, nije baš poznat kao osoba koja ispunjava želje.

Inače, Osim je do sada u dva mandata vodio Željezničar.

Na klupi “Plavih” sjedio je na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz.

10

trofeja osvojio je Osim kao trener Željezničara. Ima pet titula prvaka BiH, a četiri puta je osvojio Kup BiH. Ima i trofej tadašnjeg Superkupa BiH, osvojen 2001. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.