ŽELJEZNIČAR

Bivša uprava tvrdi da Šiljak nije zaštitio klub

Direktor “Plavih” kaže da nema komentara na pisanje bivših članova Upravnog i Nadzornog odbora

Šiljak: Samo neka pišu

N. D.

5.1.2019

Na Grbavicu je stigla nova uprava, postavljen je novi trener, ali čini se da repovi ostaju. Tako se može protumačiti nova objava ranije uprave, na čijem je čelu bio Senad Misimović.

Prinudna naplata

Tema je opet Amar Osim, ali su ljudi koji su donedavno sačinjavali Upravni i Nadzorni odbor, ovog puta iznijeli optužbe na račun tadašnjeg, ali i aktuelnog direktora Mirsada Šiljka.

Oni su uputili dopis novoj upravi kluba, u kojem kažu da žele nove strukture kluba upoznati o stvarima koje se tiču postupka u vezi sa prinudnom naplatom potraživanja Amara Osima, što je izazvalo blokadu klupskog računa, a Šiljak je proglašen svojesvrsnom “krticom”.

Prema tim navodima, čim je u klub stigla presuda o naplati 128.000 KM na ime kamata po dugu Osimu, angažiran je pravni tim, koji je pripremio prigovor, ali taj prigovor nikad nije završio na sudu, čime je parnica definitivno izgubljena.

- Dana 24. decembra 2018. godine iz Zajedničke advokatske kancelarije direktoru FK Željezničar Mirsadu Šiljku putem e-maila upućen je sačinjeni prigovor na Rješenje o izvršenju, s jasnom uputom da je neophodno da sačinjeni prigovor bude potpisan od strane Šiljka kao direktora kluba i predat Općinskom sudu u Sarajevu na daljnje postupanje.

Advokatska kancelarija koju smo angažirali, jasno je upozorila na posljedice nepoduzimanja predloženih radnji, jer bi nepodnošenje prigovora dovelo do pravosnažnosti presude.

Postojale šanse

Evidentno je da je propuštanjem neophodnih radnji od nadležnih organa FK Željezničar, a prvenstveno direktora Šiljka, klubu direktno nanesena šteta u iznosu ukupno prinudno naplaćenih sredstava – rekli su, između ostalog, iz ranije uprave, uz napomenu da su pravni savjetnici smatrali kako je klub imao šanse u procesu osporiti Osimova potraživanja.

Za sada nema komentara nove uprave na ono što su im predočili prethodnici, a direktor Šiljak nije baš impresioniran prozivkom na njegov račun.

– Samo neka pišu. Nemam nikakav komentar, slobodno možete tako napisati – rekao je Šiljak.



Nema ponude za Krpića

Kako su govorkanja o transferima igrača Željezničara ovih dana prilično aktuelna, tako se pojavila i informacija da bi Sulejman Krpić mogao otići u Kinu, što bi uveliko oslabilo ionako neuvjerljivi sastav iz prvog dijela sezone.

S Grbavice su, ipak, naglasili kako bilo kakva ponuda za transfer najboljeg strijelca “Plavih” nije stigla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.