PRAVA MISTERIJA

Pilot bio u dugovima, a radio je kao instalater grijanja i DJ

Nevjerovatni podaci

Ibotson: Bio je pun života i glavni zabavljač. Screenshot

Avaz.ba

25.1.2019

Prema informacijama koje se pojavljuju u engleskim medijima, potraga za nestalim avionom u kojem su bili Emilijano Sala (Emiliano) i pilot Dejvid Ibotson (David Ibbotson) obustavljena je jučer. 

-  Donijeta je teška odluka. Uprkos velikim naporima i pretraženom području, pregledanim satelitskim snimcima, nismo uspjeli pronaći nijedan trag - saopćeno je iz policije.

U međuvremenu su otkriveni zaista nevjerovatni podaci o pilotu.  

Otkriveno je da je 59-godišnji Ibotson bio u popriličnim dugovima, a spominje se iznos od 18.000 funti (20.850 eura). Prema riječima neimenovanog prijatelja, Ibotsonove riječi da je da je malo "zahrđao" što se leta tiče jednostavno nisu tačne. 

- Dejvid je odličan pilot s hiljadama sati leta i ako je rekao da je zahrđao, šalio se. Radio je ovaj posao iz zabave i nikad mu to nije bio izvor zarade u proteklih 20 godina. Nikad ne bi letio avionom koji ne poznaje - rekao je prijatelj za "The Sun".

Naime, pilot koji je prevozio Salu nije imao licencu za komercijalne letove. Nije mu to bio glavni izvor prihoda, već je radio kao instalater grijanja, te kao DJ.

- Radio je kao instalater grijanja, ali je također radio i kao DJ. Puštao je dobre stare stvari, bio je pun života i glavni zabavljač -  istakao je jedan od prijatelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.