OFFSIDE

Ardi Turanu prijeti 12 i po godina zatvora

Nogometaš Barcelone izazvao haos

Turan: Suočen s brojnim optužbama. Arhiv

Avaz Sport

31.1.2019

Nogometašu Barcelone koji je na posudbi u turskom Bašakšehiru Ardi Turanu prijeti čak 12 i po godina zatvora nakon što su protiv njega podignute čak tri optužnice.  

Tursko tužilaštvo 32-godišnjeg Turana tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda, seksualni napad te nezakonito posjedovanje vatrenog oružja. 

Turan je u oktobru prošle godine pijan u jednom noćnom klubu maltretirao turskog pjevača Berkaža Šahina (Berkay Sahin) i njegovu suprugu Ozlem Ade.

Prema izvještajima iz Turske, Turan je ženi pjevača prišao s riječima: ''Jako si zgodna, da nisi udata, ne bih te pustio na miru.''

Nakon toga došlo je do fizičkog sukoba u kojem je lošije prošao suprug pjevačice, koji je naknadno hospitaliziran zbog slomljenog nosa. Da priča bude još luđa, navodno je Turan potražio Šahina s oružjem u bolnici i govorio mu da će ga "upucati ako želi". 

Zaprepašteni Šahin je sklonio oružje u stranu, a Turanu to nije bilo dovoljno pa je pucao u pod. Njegov trenutni klub Bašaksehir je nakon svih ovih saznanja kaznio igrača s 370 hiljade eura, ali prava kazna ga tek očekuje. 

Na kraju potencijalna kazna prijeti i Šahinu zbog vrijeđanja Turana, a obojica su saslušana na sudu i čekaju ih neizvjesni dani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.