NAKON 16 GODINA

Od profesionalnog suđenja oprostio se Darko Obradović, arbitar koji je spasio život mladom nogometašu

Nedavno dijelio pravdu na meču sarajevskih klubova

Obradović: Važio za jednog od najboljih bh. sudija. Facebook

Avaz Sport

26.2.2019

Jedan od najboljih bh. nogometnih sudija Darko Obradović (39) oprostio se od profesionalnog suđenja nakon 16 godina karijere.

Obradović je važio za jednog od najboljih sudija Prve lige FBiH posljednjih godina, a svojevremeno je dijelio pravdu i na mečevima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

- Zbog previše privatnih obaveza i učestalih povreda nisam u mogućnosti ispratiti ovaj tempo, koji zahtijeva profesionalizam. Ne želim uzimati mjesto mladim, spremnijim i boljim sudijama - riječi su kojim je  Obradović "okačio kopačke i pištaljku o klin". 

Posljednja službena velika utakmica koju je odsudio bio je susret između Igmana i Veleža, koji se igrao u Konjicu 17. novembra 2018. godine. 

Karijeru je završio odsudivši nedavni prijateljski meč igran u Međugorju između sarajevskih klubova, Željezničara i Olimpika. 

Obradović će postati instruktor suđenja. 

Ljubitelj bh. nogometa Obradovića pamte po utakmici juniora Zrinjskog i Olimpika odigranoj početkom 2016. godine. Tada je Darko brzom reakcijom spasio život igraču Olimpika Belminu Haliloviću, koji je nakon jednog duela ostao ležati na zemlji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.